Ucuz tatil vaadiyle kandırdı… Turizmin Seçil’i

Nettur Travel adlı şirkette çalışan Selin Çakmak’ın yaklaşık 5 yıl önce kurduğu sistem ‘saadet zinciri’ mantığıyla işliyordu. Alev Gürsoy Cimin’in haberine göre Çakmak, müşterileri arayıp, “Büyük şirketler çalışanlarını tatil çeki vererek ödüllendiriyor. Ancak birçok çalışan tatil hakkını kullanmayıp bu çekleri uygun fiyata bize devrediyor. Siz de bu çekler sayesinde çok lüks yerlerde uygun fiyata tatil yapabilirsiniz” diyordu. Müşteriye tatil çekinin bedelinin 800 bin lira olduğunu belirtip 230 bin liraya satıyordu.

TATİL ÇEKİ FALAN YOK

Aslında ortada şirketlerin verdiği böyle bir ‘tatil çeki’ yoktu. Selin Çakmak talepleri alıyor, ‘saadet zinciri’ne katılan kişilerin parasıyla yine o zincirde, daha önce rezervasyon yapan kişileri tatile gönderiyordu. Ancak sistem bu yaz tıkandı. Çünkü bazı turizm tesisleri vadeleri kısalttı, bazıları da peşin çalışmaya başladı. Sisteme başvurup örneğin kışın tatil paketini alan kişiler, tatil zamanı gelip tesisi aradığında adlarına böyle bir rezervasyon bulunmadığını öğrendi.

ŞİRKETİN BİLGİSİ YOK

WhatsApp grupları kuran mağdurlar, Selin Çakmak’a ulaştı. Çakmak kaçmadığını, çalıştığı Nettur Travel şirketinin mallarının satılarak ödemelerin yapılacağını söyledi. Ancak Nettur Travel dün yaptığı açıklamada Selin Çakmak’ın şirketin bilgisi dışında iş yaptığını, ilişiğinin kesildiğini ve hukuki işlem başlattığını duyurdu. 50’den fazla mağdur savcılıklara suç duyurusunda bulundu. Mağdur sayısının 400’ü aştığı, vurgunun da 80 milyon liradan fazla olduğu belirtiliyor.

TAVSİYE İLE MÜŞTERİ TOPLADI

Selin Çakmak’ın kurduğu sistem ilk yıllarda iyi işleyince müşteri sayısı çok arttı. Bu şekilde tatile gidenler, arkadaşlarına tavsiyede bulundu. Sonunda sistem patladı, yüzlerce kişinin tatil hayali yarım kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir